UPPHOVSPERSONER

Här kan du läsa om de som gjort böckerna!

M.G. Leonard

Författare

Sam Sedgman

Författare

Elisa Paganelli

Illustratör

Filipp Vanzo​

Illustratör

M.G. Leonard

Författare

M.G. Leonard är en bästsäljande engelsk författare. Hennes böcker har översatts till 40 språk och vunnit flera priser. Hon slog igenom med Kryp-serien, som hon började skriva för att komma över sin rädsla för allt som krälar och kryper. Det slutade med att hon numera har en tam skalbagge som husdjur!

Egentligen heter M.G. Leonard Maya Gabrielle och Leonard är hennes sons mellannamn. Innan hon blev författare lovade hon honom att ta hans mellannamn som sitt författarnamn om böckerna skulle bli publicerade. Därför heter hon M.G. Leonard som författare.

Sam Sedgman

Författare

Sam Sedgman är författare och prisbelönt producent. Det stora tågäventyret, som Sam skriver tillsammans med sin vän M.G. Leonard, är hans första böcker för barn. Han bor i London och har alltid älskat tåg och mysterier.

Elisa Paganelli

Illustratör

Elisa Paganelli är född i Italien och har sedan barndomen inte kunnat motstå doften av papper och blyertspennor. Hon utbildade sig på Europeiska designskolan i Turin och har arbetat med reklam samtidigt som hon drivit en prisbelönt design­butik och ateljé. Nu arbetar hon som frilansformgivare i samarbete med förlag och reklambyråer världen över.

Det är Elisa som har gjort bilderna till böckerna i Det stora tågäventyret

Filippo Vanzo

Illustratör

Filippo Vanzo är från Thiene i Norra Italien och har bott i Sverige sedan 2014. Ungefär samtidigt började han arbeta som illustratör. Hans inspiration kommer både från naturen och från sin fascination av historieberättande, så som filmer, serier, sagor och myter men även rollspel, musik och historia. Han skapar berättelser med händerna, med hjälp av blyerts, bläck, färg och komposition.

Filippo har gjort de svenska omslagen till alla böckerna i serien Det stora tågäventyret