BÖCKER

Det stora tågäventyret är en serie med deckare fulla av illustrationer, där varje bok utspelar sig på tåg i olika delar av världen.
Följ med 11-årige Harrison när han löser spännande mysterium under hisnande äventyr !

Tjuven på Highland Falcon

Av M.G. Leonard och Sam Sedgman

Harrison Beck och hans farbror Nat har blivit inbjudna att åka med på det kungliga ångtåget Highland Falcons sista resa. När en värdefull brosch försvinner hamnar Harrison och hans nya kompis Lenny mitt i utredningen. Alla anklagar varandra och varenda passagerare på tåget är misstänkt. Kommer Harrison och Lenny lösa mysteriet och fånga tjuven innan tåget nått sin slutstation?
 

Alan Pejkovic i Bibliotekstjänst häfte 3 2021 om boken:
En mysig deckare skriven i ren Agatha Christie-anda. De svartvita illustrationerna av Elisa Paganelli höjer bokens textinnehåll och översättningen av Jan Risheden fungerar mycket väl.
Ett stort plus är den finurliga och träffande beskrivningen på hur ett barns intellekt kan vara skarpare än vuxnas om man ger barnet en chans.

 

Köp eller lyssna på boken

Kika på ett läsprov!

Kidnappningen på California Comet

Av M.G. Leonard och Sam Sedgman

Efter sitt äventyr på Highland Falcon får Harrison äntligen följa med sin morbror Nat på en ny resa. Den här gången åker de med tåget California Comet på den ikoniska rutten från Chicago till San Fransisco. Men USA är inte riktigt vad Harrison tänkt sig och han får snabbt hemlängtan. Och när dottern till en miljonär plötsligt försvinner från tåget befinner sig Harrison återigen mitt i ett mysterium!

Andra boken i serien släpps 1 juni 2021.

Kika på ett läsprov!

Mordet på Safari Star

Av M.G. Leonard och Sam Sedgman

Denna gång befinner sig Harrison med sin farbror Nat på ett ångtåg i Sydafrika. Tåget ska ta dem till Victoriafallen, förbi fantastiska landskap och fascinerande djur. Men när en av passagerarna påträffas död uppstår återigen ett mysterium att lösa. Har det skett en hemsk olycka eller ett mord?

Tredje boken i serien släpps i september 2021.

Kika på ett läsprov!

Hotet vid Dödmanspasset

Av M.G. Leonard och Sam Sedgman

Information om den här spännande boken kommer senare, håll ut! 

En ledtråd du kan få redan nu är att Harrison kommer åka tåg genom Centraleuropa och boken släpps under våren 2022.

Kika på ett läsprov!